nl en
+31 76-5226470
+31 76-5226470

De klap ná het ongeluk.

De klap ná het ongeluk.

Dat het ongeluk in een klein hoekje zit, weten we allemaal. Maar wat nou, als jij door een bepaalde oorzaak net de pech hebt dat jou een ongeluk overkomt, waardoor je schade lijdt?

Stel je voor, je wordt als motorrijder aangereden door een onhandige automobilist waardoor je schade lijdt, en dan heb ik het niet over schade aan je motor, maar dat je door het ongeval je tijdig, en misschien wel volledig arbeidsongeschikt raakt; wie draait er dan voor de kosten op? Er zal dan immers niet alleen sprake zijn van ziektekosten die mogelijk niet door je verzekeraar worden vergoed, maar denk ook aan gemaakte reiskosten ten behoeve van de vele bezoeken aan artsen en therapeuten, en kosten voor noodzakelijke hulp in de huishouding. Andere schade die je kan lijden is dat je door het ongeval terugvalt op een uitkering en niet meer het carrièrepad kan volgen wat voor je lag. Er is dan sprake van inkomensschade, die niet alleen het gemiste inkomen over de komende jaren omvat, maar ook de pensioenschade. Immers, doordat je beoogde carrière nu een andere wending neemt, zal ook je pensioenopbouw er anders uit gaan zien. Daar moeten in een dergelijk geval ingewikkelde berekeningen voor worden gemaakt. Voor de verminderde kwaliteit van leven kan een bedrag aan smartengeld aan de orde zijn.

Als eerste zal echter de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval moeten worden vastgesteld, en pas als die hobbel is genomen, wordt bekeken hoe hoog de daadwerkelijk geleden (en nog te lijden!) schade is en kan de schade met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval worden geregeld. Een best ingewikkeld en belastend traject, naast de emotionele en lichamelijke klap die je met een dergelijk ongeval krijgt.

Een ongeluk dat in een fractie van een seconde gebeurt, kan enorme gevolgen hebben voor de rest van je leven. Het is dan fijn als een letselschade advocaat je kan begeleiden in het proces om de schade die daardoor wordt veroorzaakt, op de veroorzaker van het ongeval te verhalen.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel dan kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Christine Pannekoek

Advocaat

Pannekoek@kochadvocaten.nl

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons op Linkedin!