nl en
+31 76-5226470
+31 76-5226470

Arbeidsrecht Symposium "Bijzondere bedingen, waaronder het concurrentiebeding"

Op 22 maart jl. gaf prof. mr. R. Houweling, hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit en (hoofd)redacteur van diverse on- en offline toonaangevende vakmedia, onder grote belangstelling een lezing over dit bij uitstek arbeidsrechtelijke onderwerp.

Ook dit jaar was de locatie korenmolen De Hoop in Breda.

   

Ed Mulderink (partner Koch Advocaten) verzorgde de opening van het symposium en de introductie van de heer Houweling.

Tijdens zijn lezing nam prof. mr. Houweling de aanwezige gasten in vogelvlucht mee door het juridische leerstuk van bijzondere bedingen. Hoe kijkt de rechtspraak aan tegen een concurrentie- of relatiebeding? Op welke wijze kunt u een dergelijk beding overeenkomen? Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die prof. mr. Houweling heeft besproken. Prof. mr. Houweling wist deze ingewikkelde en uitgebreide materie door middel van actuele en interessante praktijkvoorbeelden in duidelijke en heldere taal te beschrijven. Zoals hij zelf ter afsluiting aangaf: in minder dan een uur, heeft u een 3 uur durend ‘college bijzondere bedingen’ in vogelvlucht doorlopen.

 

Dat dit onderwerp onder de aanwezigen leeft en vragen oproept, bleek duidelijk uit de interactie die tijdens de lezing ontstond en de vragen aansluitend op de lezing.

              

 

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons op Linkedin!

Auteur

Ed Mulderink