nl en
+31 76-5226470
+31 76-5226470

Artikel De Ondernemer BN De Stem d.d. 19 september 2018 | Koch Advocaten: 'Een goed advies geeft niet aan hoe het is, maar hoe het moet worden'

Ondernemen vraagt om passie en focus, betekent risico’s durven nemen en zonodig buiten de gebaande paden gaan. Soms is hulp dan gewenst of zelfs nodig om de wensen en doelen te bereiken. Zoekt u een advocatenkantoor dat jaren aan ervaring met zich meedraagt, gespecialiseerd is in de problematiek waar ondernemers mee te maken hebben, kennis heeft van de lokale markt en een prettige, no-nonsense manier van werken heeft dan komt u automatisch uit bij Koch Advocaten.          

Ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vastgoed
Een kantoor dat niet langer meer uitsluitend gevestigd is in Breda maar op 1 juli jl. de deuren van een monumentaal pand in het centrum van Roosendaal heeft geopend. “Het kantoor in Breda zit er al tientallen jaren en bestaat uit vijftien advocaten, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, arbeidsrecht en vastgoed.” Aan het woord is Paul Nijmeijer. Ruim 20 jaar was hij werkzaam bij een (toen nog) groot kantoor in Roosendaal. Hij kent de stad en haar mores dus. “Toen ik daar vertrok, werd ik partner bij Koch Advocaten. Breda voelt als een warm bad maar het kriebelde wel om terug te gaan naar de plek waar ik ben geworteld.”                                             

Huize van Hasselt

“En dat gebeurde,” vervolgt hij. “We zitten hier met drie advocaten in een rijksmonument uit 1904, dat in de volksmond ook wel bekend staat als ‘Huize van Hasselt’. Een voormalige bankierswoning, gebouwd in opdracht van Stanislas van Hasselt, directeur van de voorloper van de Van Lanschot Bank. Met het openen van een tweede kantoor zitten wij nu nog dichter bij onze cliënten. Dat zijn hoofdzakelijk midden- en kleinbedrijven tot circa 5.000 werknemers (waaronder zorginstellingen, woningcorporaties en uitzendorganisaties, maar ook Nederlandse vestigingen van grote multinationals.”     

Specialisatie en focus
“Bij alle juridische zaken waar die ondernemers tegenaan lopen, kunnen wij de gewenste ondersteuning bieden. Specialisatie is daarbij onze kracht. Alle advocaten – zowel hier in Roosendaal als Breda – hebben hun eigen specialisme en daarvoor ook de benodigde opleidingen gevolgd. Bovendien kunnen wij bogen op één van de grootste arbeidssecties in West- en Midden Brabant. Wij werken met korte lijnen, hebben een no-nonsense mentaliteit en zorgen dat onze adviezen niet alleen juridisch van hoog niveau zijn, maar vooral ook praktisch bruikbaar. Ondernemers willen ontzorgd worden en liefst zo snel en helder mogelijk. Dat bieden wij. Ervaren, doortastend en betrokken!”

Sparring partner
“Daarbij is onze rol de laatste jaren overigens wel aan het veranderen,” besluit Nijmeijer. “We zijn nog meer echt sparring partner van de ondernemer geworden. Op gezette tijden samen een kop koffie drinken om de juridische stand van zaken door te nemen en deze af te stemmen op bijvoorbeeld de commerciële belangen, komt steeds meer voor. Daarnaast zien veel ondernemers meer en meer het nut van ‘beter een vroeg advies, dan een laat verlies’. Goedkoop blijkt ook in onze wereld nogal eens duurkoop, terwijl dat vaak voorkomen kan worden door in een eerder stadium al advies in te winnen. Google is handig, maar op juridisch gebied zeker geen betrouwbare raadgever. Met de uitbreiding naar Roosendaal verwachten wij onze dienstverlening naar een nog hoger niveau te kunnen brengen.”  

Wij zijn Koch Advocaten Roosendaal:

Christine Pannekoek

Specialisme: arbeidsrecht

“Het is altijd weer een uitdaging een kwestie in het juridische kader te plaatsen zonder daarbij de menselijke kant uit het oog te verliezen.”

Vincent Veldhuis

Specialismes: ondernemingsrecht en intellectueel eigendom

“Een advies moet niet alleen in begrijpelijke taal zijn opgesteld, maar ook voor een ondernemer praktisch toepasbaar zijn. Denken en handelen als een ondernemer; dat is de kunst van het vak.”

Paul Nijmeijer

Specialismes: arbeidsrecht en ondernemingsrecht

“Doelgericht, duidelijk en doortastend. Een goed advies geeft niet aan hoe het is, maar hoe het moet worden.”

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons op Linkedin!

Auteur

Paul Nijmeijer